“Global reklam pazarlama dünyasında son dönemde neler oldu?”

walmarttazegidaicinajanslarla11962 yılında kurulan Amerikan perakende sektörünün devi Wal-Mart Mağazaları, taze gıda marketlerinin yaratıcı işlerini yönetmek üzere ajans arayışı içine girdi. Bu doğrultuda Geçtiğimiz Cuma günü isimleri açıklanmayan yaklaşık yedi ajansı görüşmeye çağırdı.

Şirket tarafından görüşmelerle ilgili herhangi bir açıklama yapılmamakla birlikte, önümüzdeki ünlerde taze gıda tarafında birtakım gelişmelerin olacağı konuşuluyor.

Nokia, N-Series smartphone’un 150 milyon dolarlık global yaratıcı işleri için Wieden & Kennedy nokianseriesglobalile çalışacağını açıkladı. Nokia N-Series’in yaratıcı işleri 2005 yılından bu yana, Interpublic Grup’un Lowe Worlwide Londra ofisindeki yaratıcı takım tarafından yürütülüyordu.

Interpublic Grup, 2006 yılında N-Series’in kampanyası için Batman ve Harry Potter filmlerinden tanıdığımız İngiliz film yıldızı Gary Oldman’ı kullanmıştı.

youtubevideoaramasayfasiGoogle, geçtiğimiz Perşembe günü Youtube videolarının arama sonuçlarında anahtar kelime satışı yapacağını açıkladı. Youtube Ürün Müdürü Matthew Liu Konuyla ilgili açıklamasında, bu gelişme ile Google ve Youtube için en iyi olanı yapmaya çalıştıklarını ifade etti.

Bu uygulama ile, videosunu ön plana çıkarmak isteyen tüm şirketler istedikleri anahtar kelimeler için ödeme yaparak Youtube videoları arasında anahtar kelime bazında arama yapan kullanıcılara sağ taraftaki özel bir alanda gösteriliyor olacak.

Ben Youtube’un anahtar kelime satışı ile videoların gösterilmesi uygulamasını Google Adwords programına benzettim. Arştırma şirketi eMarketer’ın öngörüsü, 2013 yılında Amerika’daki reklam harcamalarının yaklaşık 6 milyar dolar olacağı yönünde… Youtube’un yeni reklam uygulamasıyla bu oran ne kadar artar dersiniz?

Ekin Ulukok hakkında

Ekin Ulukok was born on 1981, in Izmir. She was graduated from Ege University Communication Faculty, Public Relations and Publicity Department. She worked as a Marketing Professional at the different advertising agencies, web agencies, and companies both in Izmir and Istanbul between 2001-2011. She lives in Sisli. Her interests are music, cinema, travel, photography, blogging, puzzle.

No comments yet... Be the first to leave a reply!

Yorum yapın

Fill in your details below or click an icon to log in:

Gravatar
WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Değiştir )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Değiştir )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 122 other followers