“The Nightmare Before Christmas soundtrack’inin cover albümü: Nightmare Revisited”

thenightmarebeforechristmas1993 yılında internetin yaygın olduğunu ya da bilgiye bu kadar rahat ulaştığımızı iddia eden olamaz herhalde. Ben de o yıllarda bir sinema programında The Nightmare Before Christmas’ın tanıtımını izlemiştim. Filmin adı aklımda kalmamıştı ama beni etkileyen Halloween kentinde yaşayanların stop-motion tekniğiyle çekilmiş filminin mükemmel görüntüleri olmuştu ve doğru hatırlıyorsam Cine 5 yayınlamıştı o zamanlar filmi ama ben izleyememiştim.

Neyse aradan yıllar geçtikten sonra hem Tim Burton’ı daha çok tanıma hem de yıllar sonra filmi bulma başarısıyla The Nightmare Before Christmas ve Halloween Town’ın balkabağı efendisi Jack Skellington’ın hikayesini binlerce kere izledim ve herkese (bayılmalarına neden olacak kadar!) anlattım.

nightmarerevisitedGünümüzde ise her adım başı (maalesef) birisinin üzerinde, çantasında, tokasında kısaca her yerinde Jack ve filmin karakterlerini görebiliyoruz. Bazı şeyler maalesef popüler kültüründe etkisiyle alakasız birçok kişi tarafından ele geçirilebiliyor. Neyse bu durum benim filme olan sevgimi etkilememeli diyorum ve filmin Tim Burton’ın dehası kadar başarısında etkisi olan müziklerine geçmek istiyorum. Filmin müziklerini Danny Elfman yapmıştı ki kendisi sinema ve televizyon soundtrack’lerinde bir duayendi (hala öyle). Ama asıl harika olan şarkıların hepsini Elfman’ın seslendirmiş olması ve kendisinin bu yönününde çok başarılı olduğunu kanıtlamasıydı.

Filmin üzerinden geçen 15 yıldan sonra 2008′in Ekim ayı sonunda “Nightmare Revisited” isimli bir cover albüm piyasaya çıktı. Albümde “Opening” ve “Closing” şarkılarını Danny Elfman tekrar kaydederken kalan tüm şarkılar sağlam gruplar tarafından coverlanmış. Açılış şarkısı olan This is Halloween’i albüm çıkmadan iki yıl önce Marilyn Manson zaten coverlamıştı. Son coverı da Kidnap the Sandy Claws’a Korn yaptı ve albüm tamamlandı.

Albümde DeVotchKa, The All-American Rejects, Amy Lee gibi tanınmış seslerden klasikleşmiş şarkıların farklı ve güzel yorumlarını dinleyebilirsiniz. Aşağıya tüm albüm listesini yazacağım zaten ama ondan önce Marilyn Manson’ın coverını dinleyelim derim. Yarın gece yılbaşı gecesi ve belkide bu yılbaşında dinleyebileceğiniz iki güzel albüm oluşmuştur kafanızda biri orijinal diğeri cover karar sizin…

“Nightmare Revisited”

1. “Overture” (DeVotchKa)
2. “Opening” (Danny Elfman)
3. “This Is Halloween” (Marilyn Manson)
4. “Jack’s Lament” (The All-American Rejects)
5. “Doctor Finkelstein/In The Forest” (Amiina)
6. “What’s This?” (Flyleaf)
7. “Town Meeting Song” (The Polyphonic Spree)
8. “Jack and Sally Montage” (The Vitamin String Quartet)
9. “Jack’s Obsession” (Sparklehorse)
10. “Kidnap the Sandy Claws” (Korn)
11. “Making Christmas” (Rise Against)
12. “Nabbed” (Yoshida Brothers)
13. “Oogie Boogie’s Song” (Rodrigo y Gabriela)
14. “Sally’s Song” (Amy Lee)
15. “Christmas Eve Montage” (RJD2)
16. “Poor Jack” (Plain White T’s)
17. “To the Rescue” (Datarock)
18. “Finale/Reprise” (Shiny Toy Guns)
19. “Closing” (Danny Elfman)
20. “End Title” (The Album Leaf)

Bu arada bonus track olarak  ”Oogie Boogie’s Song”un Tiger Army yorumunun itunes üzerinde ve “Sally’s Song”un Scott Murphy versiyonunun Japonya’da çıkan albümde yer aldığını da belirteyim.

Ozkan Ulukok hakkında

Ozkan Ulukok was born on 1977, in Ankara. He was graduated from Ege University Communication Faculty, Public Relations and Publicity Department. He worked as a Research Assistant at the Ege University Communication Faculty in Izmir between 2002-2005. Then he moved Istanbul and worked as a Training Professional at the different companies between 2005-2011. He has a PhD in Brand Equity. He lives in Sisli and his interests are pc games, basketball, music, cinema, travel, photography and blogging. http://www.fistikyesili.com

3 Yanıt to ““The Nightmare Before Christmas soundtrack’inin cover albümü: Nightmare Revisited””

  1. Deniz Mert Edincik Cevapla 17 Ocak 2009 5:05 pm

    ben nasil atlamisim bu albumu ya, hemen queueya eklendi :)
    tesekkurler

  2. 1993 yılında internetin yaygın olduğunu ya da bilgiye bu kadar rahat ulaştığımızı iddia eden olamaz herhalde. Ben de o yıllarda

  3. Ben bu filmi tüm öğrencilerime izletiyorum, bazılarının canı sıkılsada bazıları o kadar hayran kalıyor ki yeniii çıkmış olan orjinal cd sini hemen alıyorlar, fakat utanarak söylemeliyim ki u yazı sayesinde bir soundtrack albümü olduğunu öğrendim:( Ama harika bir film:)))

Yorum yapın

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Değiştir )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Değiştir )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

Takip Et

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 149 other followers