Fistikyesili

  • Son Yazılar

    SOKRATESİN SON GECESİ

    SOKRATESİN SON GECESİ

    HÜZÜN DİYARINDAN PARÇALAR

    HÜZÜN DİYARINDAN PARÇALAR

    RENAULT DUBLESİ

    RENAULT DUBLESİ

    SALİM EFENDİ

    SALİM EFENDİ

    DOĞUM GÜNÜNDE YENİDEN DOĞMAK

    DOĞUM GÜNÜNDE YENİDEN DOĞMAK

    BUTTON ŞAMPİYONLUĞUNU İLAN ETTİ

    BUTTON ŞAMPİYONLUĞUNU İLAN ETTİ

    YAZI YAZ KİTAP KAZAN

    YAZI YAZ KİTAP KAZAN

    KÖPEK ALIRKEN DİKKAT

    KÖPEK ALIRKEN DİKKAT

    FALLOUT VE INTROLARI

    FALLOUT VE INTROLARI

    RAPIDSHARE ILE PAYLASMAK?

    RAPIDSHARE ILE PAYLASMAK?

    DURMA GÖĞE BAKALIM

    DURMA GÖĞE BAKALIM

    TAKSİCİ DİYALOGLARI

    TAKSİCİ DİYALOGLARI

    OYUN DÜNYASINDAN HABERLER

    OYUN DÜNYASINDAN HABERLER

    HAFTANIN VİZYON FİLMLERİ

    HAFTANIN VİZYONU

    GELECEĞİ BELİRSİZ 5 ÇOCUK

    GELECEĞİ BELİRSİZ 5 ÇOCUK

“Akla ziyan doğaçlama komedi: AZOT”

Yazan: Ozkan Ulukok 15 Haziran 2009

azot1

YORUMLA - KAZAN

YORUMLA - KAZAN

ZAMANIN ÖTESİNDE BİZ NEYİZ Kİ?

ZAMANIN ÖTESİNDE BİZ NEYİZ Kİ?

MUTLULUK YOLU-3

MUTLULUK YOLU-3

JAPONUM JAPONSUN JAPON

JAPONUM JAPONSUN JAPON

Uzun zamandır orada duruyor logosu oysa. Hatta yazıyı okurken siz de bakabilirsiniz. Hemen sağda “Destekleyenler” başlığı altında yer alan AZOT logosundan bahsediyorum. Birkaç aydır fistikyesili’ne yorum yazan birçok kişiye kendi gösterilerinin biletlerini vererek daha önce hiç yaşamadıkları bir tiyatro deneyimi yaşatıyorlardı.

Buna karşılık ben ise iş güç bir fırsat bulup (diyeceksiniz ki bunlar her zamanki bahaneler) izleyememiştim. Bütün kış The Beatles Cafe’de (isim de güzel) sahne aldılar izleyemedim. Ama geçen Cuma akşamı yaz boyunca sahne alacakları Taksim Old City’de gerçekleştirdikleri ilk gösteriyi izledim. Ve gerçekten izlemek için ne kadar geç kaldığımı fark ettim. Herşeyden önce uzun zamandır bu kadar çok gülmemiştim ki bu bile zaten tek başına yeterli.

Akla Ziyan Oyuncular Topluluğu AZOT

AZOT ya da tam isimleriyle Akla Ziyan Oyuncular Topluluğu, 2007 yılı sonbaharında temelleri atılan bir Doğaçlama Tiyatro topluluğu. Özel bir kostüm giymeden, günlük kıyafetleri içerisinde sahne alan oyuncular gerek kendilerinin gerekse seyircilerin hayal gücü ile şekillenen sahne, dekor, replik çerçevesinde oyunlarını gerçekleştiriyorlar.

Özer, Mahmut, Murat, Simge ve Selen’den oluşan topluluğun izlediğim oyunlarında ayrıca iki tane süper yeni arkadaş daha vardı. Cuma akşamı oldukça kalabalık, sıcak ve interaktif bir ortamda geçen oyunda özellikle bir bar ortamının seçilmiş olması da bence son derece başarılı. Old City zaten atmosfer olarak çok güzel bir yer. Buna taburelerinize oturup içeceklerinizi yudumlarken tüm seyircilerinde katılım gösterdiği bir komedi şovu eklenince güzellik daha da artıyor. Özellikle bazı masalar (mesela bizim masa ve Almanca öğrenme konusu:)) buna iyi katkılarda bulundu.

azot2Oyuncuların performansına gelince hepsi dört dörtlüktü. O anda belirlenen cümleler, anlık ifadeler, yaratıcı yorumlar sahnede yer alan tüm ekipte vardı. Bu arada sahneye davet edilen ve bu davete uyan cesur izleyicileri de unutmamak lazım. Özellikle Rap FM’i canlandıran izleyiciyi tebrik etmek isterim süper bir performans sergiledi.

Kısaca İstanbul sınırları içerisinde yer alıyorsanız ve iyi bir oyun izlemek, gülmek istiyorsanız mutlaka ama mutlaka bir fırsatını bulup izlemeye gidin. Tavsiyem kalabalık bir arkadaş topluluğuyla gitmeniz. Cuma akşamları Old City’de, pazar günleri de The Beatles Cafe’de gösterileri olan AZOT, Doğaçlama Tiyatro’nun amatör ruhlu ama hiç de amatör olmayan uygulayıcıları. İzlemek isterseniz nerede olduklarını artık biliyorsunuz, daha fazla bilgi almak isteyenler ise hemen sağ tarafta kalan logolarını tıklayarak AZOT hakkında daha fazla bilgi edinebilir.

Son olarak, AZOT’un web sitesine buradan, bloguna buradan, Facebook grubuna ise tam buradan ulaşabilirsiniz.

Gideceklere şimdiden iyi seyirler, AZOT ekibine de cuma geceki şov için çok ama çok teşekkürler:)

5 Yanıt ““Akla ziyan doğaçlama komedi: AZOT””

  1. sego demiş

    bir sonraki oyun için cümlemi hazırladım bile :))

  2. Çok sevgili fıstık yeşili ekibi ,

    Old city comedy club’te ilk gecemizde bizleri yalnız bırakmadığınız , orada siz sevgili dostlarımızla güzel bir gece geçirmemizde yardımcı olduğunuz ve sizi desteklediğimizden çok bizi desteklediğiniz için ne kadar teşekkür etsek azdır.

    O gece orada olmanız bizim için çok anlamlıydı , sizlerle birlikte olmak birlikte gülmek çok heyecan vericiydi. Böyle bir geceden sonra bu yazdıklarınızı okuyor olmak bizi daha da onore etti.
    Tekrar tekrar teşekkür ediyoruz..
    Sevgiyle , Perdeniz Hiç Kapanmasın..
    AZOT

  3. asli demiş

    “Dil dile değmeden dil öğrenilmez’ demek istiyorum:)

    Gerçekten çok eğlendiğim bir sahne performansları var ‘AZOT’ grubunun. En kısa sürede tekrar izlemeye gidelim Ekin hanım:)

  4. umran kamar demiş

    Superler bencede!

  5. özgür demiş

    süpersiniz canı gönülden kutluyorum…..

Yorum yapın

XHTML: Bu etiketleri kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <pre> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>