Google Latitude’u bilgisayarınızla webden kullanmanız için https://www.google.com/latitude adresine gitmeniz ve Gmail hesabınız ile giriş yapmanız yeterlidir. Google Latitude ile konumunuz sistem tarafından otomatik saptanabileği gibi manuel olarak kendiniz de belirleyebilirsiniz.
Otomatik konum saptama için kablosuz erişim veya kablosuz erişim noktasına erişim ile birlikte W3C Coğrafi Konum API’sini destekleyen bir tarayıcı gerekir. W3C Coğrafi Konum API’sını destekleyen tarayıcılar, Google Chrome 5+, Firefox 3.5+, Safari 5+ ve Opera 10.6+’dır.
Web tarayıcınızdan Gmail hesabınızla Latitude sayfasına giriş yaptığınızda, sayfanın sağında üzerinde sizin ve Latitude’daki arkadaşlarınızın o an nerede olduklarını gösteren Google harita yer alır. Solunda ise Arkadaşlar, Geçmiş ve Uygulamalar başlıklarından oluşan 3 sekmeli bir bölüm bulunur.
Arkadaşlar sekmesinden Google harita üzerinde arkadaşlarınızın o an nerede olduklarını görebilir, yeni arkadaş ekleyebilir veya Gizlilik ayarlarınızı düzenleyebilirsiniz. Yeni arkadaş eklemek istediğinizde, sistem size halihazırda Latitude kullanan arkadaşlarınızı yanında Latitude logosu ile sunar.
Geçmiş sekmesinde, Hesap Özeti, Görüntüle ve Yönet, Check-inler ve Ayarlar olmak üzere dört bölüm yer alır.
Hesap özeti bölümünde, geçmişte bulunduğunuz konumları kaydedip Google Haritalar’da veya Google Earth’te görüntüleyebilirsiniz. Gösterge ekranından, yolculuklarınızı, sık ziyaret ettiğiniz yerleri ve gidilen mesafeyi görebilirsiniz. Bu özelliği isterseniz kullanır, isterseniz de yine aynı sayfada devre dışı bırkabilirsiniz. Görüntüle ve yönet bölümünde, tarih aralığı bazında kaydettiğiniz geçmiş konumları görüntüleyebilirsiniz. Check-inler bölümünde, yaptığınız check-inleri görebilirsiniz ancak bunun için öncelikle chek-ininizin bulunması gerekir. Google Latitude’da nasıl check-in yapılacağı ise pek yakında yayınlayacğım başka bir yazının konusu olacak. Ayarlar bölümünde Google Latitude geçmiş sekmesi için genel ayarlarını bulabilirsiniz.
Uygulamalar bölümünde, Google Talk Konum Durumu ve Google Genel Konum Rozeti bulunur. Google Talk Konum Durumu ile Google Latitude konumunuzu Gtalk’ta durum mesajınız olarak tüm Google Talk kişilerinizle paylaşabilirsiniz. Google Genel Konum Rozeti, Google Latitude konumunuzu bir blog veya web sitesinde herkesle paylaşmanızı sağlar. Bu paylaşımınızı yalnızca şehir düzeyinde yapmakla sınırlayabilir veya tüm ayrıntısıyla en güncel konumunuzu paylaşmayı tercih edebilirsiniz. Paylaşımdaki gizlilik ayarınızı, yine aynı sayfada yapabilirsiniz.
Google Latitude web kullanımıyla ilgili daha detaylı bilgiye ihtiyaç duyarsanız burayı ziyaret edinebilirsiniz. Keyifli gezmeler:)
–
İLGİNİ ÇEKEBİLİR
Bağımlılık yapan zombi oyunu Zombie Tsunami iPad ve iPhone’da!
Zombie Tsunami, iPhone, iPod touch ve iPad ile uyumlu ücretsiz ama son derece eğlenceli bir oyun. Tüm dünya, Amerika, Mısır, Fransa hatta Himalayalar bile zombilerin işgali altında ve sen de onlardan birisin! Görevin: İnsan ırkını yok etmek 🙂
Mobigame tarafından yapılan ve App Store’dan buraya tıklayarak ücretsiz indirebileceğin oyunda, zombilerin tipleri hayli komik, kocaman ağızlarıyla karşılarına çıkan insan, araba, otobüs, tank benzeri ne varsa silip süpürüyorlar.
No comments yet... Be the first to leave a reply!