Son yıllarda marka üzerine birçok kitap yayınlandı. Bu kitapların büyük bir kısmının birbirine az çok benzediği aşikar. Ancak Douglas B. Holt’un yazdığı İkon Markalar, markaların ürünlere değil kültüre odaklı inşa edildiği görüşüyle konuya farklı bir açıdan yaklaşıyor.
Her ne kadar marka kültürü yeni bir kavram olmasa da Holt, pazarlamacılar ve yöneticiler için şirketlerin marka yaratma girişimlerinde genellikle başarılıolmayan gelenekesel marka stratejilerine alternatif olarak marka kültürnün ilkelerini açıklıyor.
Mediacat yayınlarından Sibel Kaçamak çevirisiyle okurlarla buluşturulan kitap 9 bölüm ve 311 sayfadan oluşuyor. Kitabın bölümleri şöyle:
1. ikon marka nedir?
2. Kültürel markalama ne kadar farklı?
3. Efsane pazarlarını hedeflemek
4. Kültürel bilgi oluşturmak
5. Kültürel ve politik otoriteyi yükseltmek
6. Marka sadakatini sosyal bir ağ gibi yönetmek
7. Efsaneyi birlikte yazmak
8. Efsaneyi ilerletmek
9. Kültürel eylemcilik olarak markalama
Volkswagen’dan Budweiser’a, Snapple’dan Corona’ya birçok başarılı örnek üzerinden ikon markaların nasıl oluşturulacağını anlatan Holt, aynı zamanda tarihte başarısızlıkla sonlanmış olan bazı markaları da örnek olarak okuyucusuyla paylaşıyor.
Özellikle marka, marka sadakati ve marka kültürü gibi konulara ilgi duyuyorsanız sıkılmadan okuyabileceğiniz ve benzerlerinden farklı olan bir kitap.
Herkese keyifli okumalar.
No comments yet... Be the first to leave a reply!