Ben Onu Çok Sevdim dizisi ilk bölümüyle seyircilerle buluştu. Dizinin ilk tanıtımları geçtiğimiz sezon sonuna doğru ATV ekranlarında dönmüştü ama yayın tarihi olarak yeni sezonun başlangıcı tercih edilmişti. İlk tanıtımlarından itibaren dizinin nasıl olacağını merak ediyordum açıkcası. ATV’nin önem verdiği ve en iddialı dizilerinden biri çünkü.
Son yıllarda dönem dizilerine artan ilgi nedeniyle özgün hikayelerin dışında gerçek yaşam hikayelerine de yönelik prodüksiyonlar yapılmaya başladı. Ben Onu Çok Sevdim dizisi de Türkiye’nin geçmiş siyasi tarihinin bir dönemini anlatıyor. Merhum Başbakan Adnan Menderes’in seçimler sonrasında 1950 yılında Demokrat Parti’nin başında başbakan olmasıyla birlikte Cumhuriyet’in çok partili dönemini konu alıyor. Menderes’in siyasi yaşamıyla birlikte özel ve aile yaşamı da ön planda tutuluyor. Menderes görevlerine tutkulu bir başbakan, ailesine bağlı bir eş ve sevgilisi Ayhan’dan asla vazgeçemeyen bir aşık olarak seyircinin karşısına çıkıyor.
Dizinin yapım şirketi Kurtlar Vadisi ile başarılı yapımcılar arasında gösterilen Pana Film. Dizide Adnan Menderes’i Mehmet Aslantuğ, Ayhan Aydan’ı Birce Akalay, Berrin Menderes’i İdil Fırat, İsmet İnönü’yü Şemsi İnkaya, Celal Bayar’ı Tuğrul Çetiner, Fatin Rüştü Zorlu’yu Kerem Alışık canlandırıyor.
Dizideki oyuncuların hepsi başarılı oyunculukları ile göz dolduruyorlar. Çoğunluğunun tiyatro oyuncuları olmasının da bu başarıda katkısı büyük. Mehmet Aslantuğ’u izlerken sadece siyah beyaz fotoğraflardan bildiğim Menderes’i görür gibi oldum zaman zaman. Şemsi İnkaya da İsmet İnönü rolüyle bir hayli başarılı. Diziyi izlerken insanın gözüne bariz bir şekilde batan bir nokta var. Şemsi İnkaya’yı Türk seyircisi hafızasında yıllarca Üvey Baba dizisinde oynadığı kötü karakterle hatırlıyor.
Üvey Baba’dan sonra bir çok dizide oynamasına rağmen kötü baba karakteri oyuncunun yüzüne öylesine yapıştı ki, televizyon seyircisi Şemsi İnkaya’yı görür görmez hemen o karakteri hatırlıyor. Tabii ki bir oyuncu her rolü oynar ama İsmet İnönü rolü için Şemsi İnkaya’nın özellikle bu nedenle seçilmiş olduğunu düşünmemek mümkün değil. Bölüm boyunca Menderes sempatik, duygulu, mantıklı, sabırlı ve iyi niyetliyken İnönü sinsi, öfkesine hakim olamayan, sinirli ve geçimsiz biri. Sonraki bölümlerde de karakterler bu şekilde devam edecekse, bir gelişim sağlayamayacaksa dizi samimiyetten, tarafsızlıktan ve inandırıcı olmaktan uzak kalacak.
Teknik konulara gelince, dizi bu yönüyle tek kelimeyle mükemmel olmuş. Mekanlar, dekorlar, aksesuarlar, kostümler o kadar detaylı ve dikkatli çalışılmış ki bu alanda en iyi dizi diyebilirim. Sanki bir televizyon dizisi değil de bir sinema filmi izliyormuş hissi veren planlar çok iyiydi. Müzikler de çoğu dizi müziğinin çok üstündeydi. Demek ki, uzun ve titiz bir ekip çalışması ile kaliteli yapımlar ortaya çıkabiliyormuş.
Dizinin ilerleyen bölümlerinde Kore Savaşı’nı, Türkiye’nin Nato’ya alınma sürecini, siyasi oyunları, Menderes’in siyasi rakiplerine verdiği mücadele ile ailesi ve gizli aşkı arasında verdiği mücadeleyi de izleyeceğiz.
Cesaret ve destek gerektiren bir yapım olduğu ortada. Teknik ve senaryo yönüyle de oldukça başarılı. Ama dediğim gibi hikayesi ve karakterler “keskin” bir tarafla devam ederse samimiyetten uzak olabilir. Sonuçta televizyon izleyicisi hikayeyi izler.
Bütün diziler gibi Ben Onu Çok Sevdim’e de bol reytingler diliyorum.
İlgili linkler: http://www.atv.com.tr/diziler/ben-onu-cok-sevdim , http://www.panafilm.com/tr
No comments yet... Be the first to leave a reply!